Nieuwe kaartenlijn op KreaDoe!

Het waren vijf lange, soms zware, maar geweldige dagen bij KreaDoe! Samen met een team die elk dag wisselde, hebben Hilda en de andere enthousiastelingen heel hard gewerkt. Ikzelf heb er op de donderdag bij mogen zijn, dat was echt super tof! We hebben met ons allen hele leuke mensen ontmoet. Bekenden, maar zeker ook veel onbekenden die wij de liefde voor papier hebben mogen introduceren. Velen wisten nog niet af van het bestaan van Happy Postcrossing webshop. De beurs was dus een ideale gelegenheid om de webshop en alle prachtige kaartjes te promoten, missie geslaagd 😉 Wat ikzelf het leukste vond aan deze dagen was dat ik de kaartenlijn heb mogen bewonderen van de nieuwe illustratrice! Wil je weten wie dit is? Lees verder in deze blog om erachter te komen 😉 Tevens lees je over een kleine terugblik van deze leuke beurs. Laat gerust op Facebook even weten wat jullie van de nieuwe kaartjes vinden!

KreaDoe stand 2019
Inrichten van de stand!

KreaDoe vanuit de ogen van mensen in de stand
Elke dag kwam er weer iemand helpen op de beurs, geweldig toch?! Ik heb aan hen gevraagd wat zij van de beurs vonden en wat hen is bijgebleven.

Jessy:
“ Ik was erg nerveus omdat ik niet alle merken ken en bang ben om wat verkeerd te zeggen. Maar het was zo leuk en de ervaren collega’s zijn toegankelijk voor vragen waardoor je je niet onhandig voelt. Het leukste vond ik dat mensen naar type kaarten vroegen en dat ik ze dan echt kon helpen en adviseren. Het enthousiasmeren voor postcrossing vond ik ook erg leuk.
Het moment wat het meest bij me bleef was een dame die bijna de hele lijn van Belle and Boo kocht voor haar dochter en helemaal blij werd van de bijpassende Belle and Boo tas.
Ook was er een dame die tot drie keer terug kwam om bestellingen voor haar vriendinnen mee te nemen die ze per telefoon binnen kreeg. Ik zou zeker nog eens mee helpen! “

Marjolein @durftestempelen:
“ Een dag meehelpen op de KreaDoe. Het is de laatste dag van deze super leuke beurs, na nog even een rondje over de beurs te hebben gelopen, gaat het feest beginnen. In de andere hallen is het al behoorlijk druk en het duurt even voordat de massa in onze hal is aangekomen. Ikzelf was nog nooit op de KreaDoe geweest (shame on me) en heb vol verwondering rond gelopen, maar dan bereikt de massa onze hal en weten ze onze kraam ook te vinden. De één gaat met een enorme stapel kaarten naar huis, de ander komt voor de washi tapejes, of voor een mooi schrift.

Het moment dat me het meest bij is gebleven is toch wel het vrolijke ochtenddansje!
Ik kan niet anders zeggen dan dat ik heb genoten van de mensen, de gesprekken en van de happy postcrossing shop en haar eigenaresse. Super leuk dat ik een dag mee mocht helpen. “

Helen @stip_helen:
“ Happy Postcrossing zocht hulp in hun stand tijdens KreaDoe. Dat lijkt mij leuk, weer eens wat anders dan wit porselein pimpen met porseleinverf. En ook niet als bezoeker langs alle stands, maar de hele dag in dezelfde stand verblijven. De tenniscompetitie was afgelopen, ik kwam net terug na 3 dagen Schiermonnikoog, niks hield mij tegen om op zondag te gaan helpen. Eerst maar eens lezen wat het nu precies is…postcrossing, ik kende het niet! Aha, kaartjes versturen over de hele wereld, mooie kaartjes wel te verstaan. Omdat post krijgen het leukste is wat er is! Wat een mooi ingerichte stand. Wat een mooie kaarten en spullen. De reacties van de bezoekers waren geweldig!

Er zijn meerdere momenten mij het meest bijgebleven maar ik kies voor de vrouw die samen met haar moeder de stand bezocht. Ze zag allemaal artikelen van Gorjuss en zei verwonderd “Dat zie je niet snel in Nederland”. Waarop ze vertelde over haar mooie Gorjuss schoudertas uit Griekenland en haar bijpassende portemonnee uit Kroatië. Ze ging weg met verschillende stationery waaronder de mooie kalender van 2020. Volgend jaar weer een keer? Tot die tijd stip ik lekker verder! “

Laura @laurads_life:
“ Ik had de eer om elke dag bij Happy Postcrossing te helpen bij de stand. Maar de hele beurs helpen zorgt ook voor een andere kijk op de beurs. Op dinsdag begon de beurs met opbouwen, maar vooraf waren we al weken druk bezig met overleg. Ik had dus een uniek kijkje achter de schermen. Bezoekers maken de beurs natuurlijk mee van 10:00 tot 17:00, maar standhouders zijn ook nadien nog lang bezig met de beurs en alles daaromheen.

Het was ontzettend leuk mee te krijgen wat kaartjes doen voor mensen. Af en toe zat ik op het bankje voor onze stand en dan genoot ik van de reacties van de bezoekers. Heel serieus kijken ze in de bakken en als ze iets moois zien dan krijgen ze een grote lach op het gezicht. Maar ook de verhalen. Ik heb echt heerlijk met mensen staan kletsen over de merken, de diverse kaartjes, washitapejes en stempels. Wat waren de mensen enthousiast! Dat was echt genieten. Daarnaast was het heel fijn dat ik bij Hilda en haar gezin mocht verblijven gedurende de beurs. Wat werd ik hartelijk ontvangen en wat voelde ik me thuis. Ik heb hun echt in mijn hart gesloten. Al zorgde dat Fries en Brabants in één huis wel voor grappige momenten. We hadden goede en ook serieuze gesprekken. Het was dan ook moeilijker dan gedacht om afscheid te nemen toen zondag avond de beurs voorbij was. Het meest dat me is bijgebleven is een gesprek met iemand die ooit begon met postcrossing met een kaartje van Tokio bij nacht en die nu weer gestopt was en dit ook had afgesloten met een kaart van Tokio bij nacht. Ik ben er de volgende beurzen natuurlijk weer bij! De rest zal ik zelf vertellen op mijn eigen blog. “

Daniëlle @buttydaantje:
“ Wat een eer om te hebben mogen helpen bij de stand van Happy Postcrossing. En hoewel ik Hilda nog nooit eerder had ontmoet, voelde het meteen vertrouwd. Een gezamenlijke passie voor post zorgt -zo heb ik ook deze keer mogen ervaren- gewoon voor een klik. De sfeer was gemoedelijk. We vulden elkaar goed aan, wat vooral fijn was op de drukkere momenten die dag. Leuk dat mensen me ook herkenden van mijn blog en social media en me aanspraken. Zo ontstond er meteen een leuk gesprekje. Tof om elkaar dan eens ‘in real life’ te spreken.

Er werden zelfs kleine cadeautjes gebracht door een aantal klanten. Het bevestigt voor mij maar weer hoe tof het is om anderen te mogen inspireren met mijn liefde voor stationery en echte post. Helpen bij de stand van Happy Postcrossing was daar een mooi onderdeel van! “

Susan @swapjunkie:
“ Een mooie beleving rijker! Net als duizenden anderen was ook ik dit jaar weer op KreaDoe. Als liefhebber van creatief hobbyen mag je deze beurs natuurlijk al niet missen, maar toen ik gevraagd werd om mee te helpen op de stand van Happy Postcrossing aarzelde ik helemaal geen seconde. Ik had al wel eerder achter een kraam of op een beurs gestaan, maar nog nooit in een dergelijk ‘winkeltje’. Samen met Marije was ik ingedeeld om op de zaterdag te helpen. Standaard de drukste dag van de beurs, dus dat was meteen in het diepe! Maar wel perfect om kennis te maken met de andere kant van KreaDoe en wat daar bij komt kijken. En… het was ontzettend leuk en gezellig. Met (vooral) een prachtig aanbod aan postkaarten in allerlei thema’s, mooie washi tapes en unieke stempeltjes waren onze vierkante meters als een snoepwinkel voor fans van kaarten en stationery. Omdat Hilda zelf ook ontwerpt, met getalenteerde illustrators samenwerkt en exclusieve afspraken heeft met bepaalde merken, heeft ze dingen die je niet zomaar ergens anders vindt. En dat werd ook op KreaDoe goed opgemerkt, want bijna de hele dag was de stand gevuld met klandizie. De uren vlogen om en toen ik om 17.30 uur weer huiswaarts ging, kon ik terugkijken op een hele mooie dag.

Wat de ervaring zo bijzonder maakte? Het enthousiasme waarmee bezoekers reageerden op al het moois wat we te bieden hadden, en vooral ook de bevlogenheid van Hilda en haar sidekick op de beurs, Laura. Ontzettend leuk om deze twee meiden, en ook Marije, (beter) te leren kennen en met ze samen te werken. Tnx ladies! Keerzijde was trouwens wel dat ik die dag door alle drukte verder maar weinig van de beurs gezien heb. Ik nog een paar snelle aankopen doen, maar meer niet. Mijn portemonnee was dus een stuk blijer dit jaar, maar ik een mooie beleving rijker. “

Marije @snailmail_nl:
“ Een tijd terug heeft Hilda gevraagd of ik wilde meehelpen op de KreaDoe dit jaar. Dat wilde ik natuurlijk wel heel graag doen. Ik kende Hilda al van de beurzen van vorig jaar, waar ik toen zelf workshops gaf. Op vrijdag ben ik zelf als bezoeker naar de kreaDoe geweest. En zaterdag mocht ik meehelpen in de kraam van happy postcrossing. Ik vond het in het begin best wel een beetje spannend omdat ik normaal workshops geef en dit is toch wel even heel iets anders. Maar Hilda heeft ons voor de opening verteld wat ze van ons verwachtte en wat we deze dag konden verwachten. Dat was erg fijn! Gelukkig was Laura er ook en ook zij wist ook heel veel van de producten. Na de uitleg ging ik zelf even snel rondneuzen tussen de kaartjes. Al snel hoorden we de openingstune van de KreaDoe en kwam er een hele stroom met creatievelingen naar binnen. Omdat de kraam van happy postcrossing in een andere hal stond, duurde het even voordat het echt druk werd. Maar toen was het ook echt super druk! Mensen stonden echt even te wachten totdat ze konden rond neuzen in de bakken met kaarten en tussen de stationery.

Er was ook zoveel leuks in de kraam! Het was leuk om te zien hoe mensen helemaal enthousiast werden van kaartjes van een favoriete illustrator of merk. En ook de stempeltjes waren heel populair. Een moment dat mij het meest bij is gebleven was dat ik aan een bezoeker uitlegde wat postcrossing precies is, en het leek haar zo leuk, dat ze direct op haar telefoon een account ging aanmaken. Het was een leuke ervaring om een dag mee te helpen op dit grote evenement. En geweldig om te zien hoe blij mensen kunnen worden van kaartjes en stationery! “

Team Happy Postcrossing op zaterdag.
Het top team van de zaterdag!
Hilda en Laura KreaDoe2019
Hilda en Laura

Hilda en Laura samen aan het werk
Zoals eerder al genoemd mocht ik zelf op de donderdag mee werken. Bezig zijn met de leukste hobby aller tijden én je beste vriendin helpen, wat een luxe en plezier! Dat plezier hebben we ook zeker gemaakt. Naast hard werken mag er soms ook best eens gelachen worden. Dat spat wel van de foto’s af geloof ik 😉 Qua beurs was het een heel ander publiek. Ook de stand was compleet anders ingedeeld dan bij Paper Passion. Voor het publiek was de indeling wel heel fijn, want het voelde nu echt als heerlijk snuffelen in een kaartenwinkel waar ze doorheen konden lopen. De klant is koning, dus dat dit het prettigst werkte voor hen én dat het er mooi uitzag zo was een win win situatie 😉

De nieuwe illustratrice
Genoeg over de beurs, we gaan door met het nieuws waar volgens mij iedereen deze blog op heeft zitten wachten 😉 Wie is nu toch die nieuwe illustratrice en welke kaartjes horen hierbij? Ik zeg alvast; ik vind ze GEWELDIG! Wat een mooie, lieve stijl en wat zijn ze op mooi papier gedrukt. Ik ben alvast verkocht! Kijk mee naar de volgende foto’s en laat je mening horen op Facebook, ik ben reuze benieuwd! Het gaat om kaartjes van Veera Aro uit Finland. Hilda ontmoette haar omdat ze beide een liefde voor illustraties en tekenen hebben. Het was Veera’s droom om haar illustraties ooit uit te geven en Hilda is helemaal weg van haar stijl, dus dat is een ideale combinatie!

De nieuwe serie heet Veera Aro’s World of Animals en onze klanten op KreaDoe waren als eerst in de mogelijkheid om deze live te bewonderen en aan te kopen!

Vanaf vandaag zijn ze te koop in de webshop!

Omdat het nogal last minute werk was voor KreaDoe zijn er voor nu 6 uitgegeven. Maar binnen een paar weken komen daar hele toffe bij! Ik heb o.a al hele mooie Sinterklaas én kerst illustraties gezien! Hilda houdt jullie natuurlijk op de hoogte!

Afscheid beurs seizoen, tot ziens van ons!
Dit was dan alweer het beurs seizoen voor dit jaar. Hopelijk hebben jullie ervan genoten, het zij live het zij via blog of Facebook en Instagram posts. We hopen dat jullie er volgend jaar wel/ weer bij kunnen zijn, en voor Hilda is het nu alles sorteren, voorraden bijwerken en daarna voetjes omhoog en bijkomen 😉 Tot volgend jaar bij de beurs, en tot over een week weer met een nieuwe blog! Adios!

Liefs van Hilda en Laura

Share: