Het is winter!

Het is midden januari en van winter is nog niet echt sprake. Ook al is er inmiddels bekend gemaakt dat een strenge winter helaas niet meer komt, we houden hoop op nog wat sneeuw. Wat mij betreft mag dat wel komen, ik ben een echt sneeuwmens. Tot die tijd vermaak ik me maar met winterpret op kaartjes en het versieren ervan.

Winter Round Robin
Ik doe momenteel weer mee met een winter Round Robin op Facebook. Hiervoor moest ik natuurlijk weer de nodige voorraad aanschaffen. Uiteraard heb ik weer veel meer gekocht dan er nodig was, maar je kunt nooit voorraad genoeg hebben 😉 Ik ben er dan ook helemaal klaar voor! De eerste twee kaartjes zijn de deur al uit.

winterkaartjes

Tevens heb ik ook de eerste twee kaartjes al binnen de deur 😉 waaronder deze schattige van de Russische ‘Irina Garmashova’. Ik ben als katten -en sneeuwmens natuurlijk heel blij met deze kaart! Ik ben benieuwd welke winterpret ik nog door mijn brievenbus krijg de komende acht weken! Het blijft heerlijk om elke dag post te krijgen. Een ronde zoals deze zorgt ervoor dat dit een hogere slagingskans heeft 😉

Achter de schermen
Het inkopen van winter kaarten gebeurt een seizoen eerder. Meestal midden in de zomer, als de mussen van het dak vallen. Ik koop dan enthousiast in. Want ik zie nog heel romantisch die verschillende seizoenen. Eerst de hitte, later die ijs- en sneeuwpret.
Maar hoe verder het jaar vordert, wanneer de bomen al lang kaal zijn maar de vrieskou uitblijft, hoe minder zin ik heb om de website om te toveren met winter kaartjes want eigenlijk blijven we gewoon in de herfst zitten.

Ik merk ook altijd dat de afname van winterse kaartjes veel minder gretig is bij zo’n zachte winter. Want het is natuurlijk wel een beetje gek om een kaartje te sturen met een prachtig besneeuwd landschap erop met ‘groetjes uit winters Nederland’ als we geen sneeuwvlok zien deze winter!

Maar als er dan toch sneeuw komt, of zelfs ijs, dan slaat de schaatskoorts toe en dan zijn alle virtuele winter schappen direct leeg.
Dat maakt het inkopen ook best wel moeilijk. Hoeveel moeten we inkopen? Gaan we winter krijgen? Gelukkig vergaan kaartjes niet. Als we ze goed bewaren zijn ze de winter erna nog net zo fris!

Met zo’n winterse bestelling hieronder kun je perfect meedoen aan een winterse ronde!

Share: