Kerstpost, heb jij meegedaan?

kerstpost

Kerstpost, wie doet er nog aan mee? Door de jaren heen lijkt de animo van een kerstkaart versturen wel sterk verminderd. Desondanks blijven er geweldig leuke kerstkaartjes bij komen, waar wij als postliefhebbers wel blij mee zijn 😉 Ik blijf ook fanatiek versturen elk jaar, of ik het nu terug ontvang of niet. Ik ben graag aan het schrijven en versieren, en hopelijk mensen verblijden met lieve teksten. Niet dat ik een echt enorm kerstmens ben, maar het seizoen leent zich er natuurlijk wel ideaal voor. Kerstpost, heb jij meegedaan? Stuur je foto’s gerust naar ons toe! Wij zijn nieuwsgierig! In deze blog mijn kerstpost én een kijkje achter de schermen met Hilda in dit drukke winterseizoen.

Ontvangen post
Dit jaar heb ik aan een kleine kerst round robin mogen meedoen. Waar ik vorig jaar meer kerst snailmail verstuurde, waren het dit jaar enkel losse kaarten. Ik heb ook de mooiste kaarten terug mogen ontvangen, zoals deze super gezellige Inge Look nr. 65 en “Kratzbaum” van Inkognito.

Verstuurde post
Zelf ben ik weer een hele middag aan het schrijven, tapen, stempelen en stickers plakken geweest. Daarna nog een paar middagen voor mijn eigen familie en vrienden, I love it! Ik heb een hele washi tape dispenser vol met kersttape, en elk jaar moet ik het weer aanvullen ^_^ Reken maar uit hoeveel post er vanuit hier verstuurd wordt. Kleine tip: breng je post naar een PostNL punt, vanwege het vandalisme aan brievenbussen in de decembermaand. Hoeveel kaarten heb jij in totaal verstuurd?!

Snailmail kan bij mij niet ontbreken
Toch kon ik het niet laten, en heb ik nog wel drie snailmail enveloppen de deur uit mogen doen. Zoals jullie konden lezen in de vorige blog (Hoelang reist een (kerst)kaart) is er één van deze enveloppen naar Longview in Amerika gegaan. Einde van het jaar ga ik bekendmaken of deze is aangekomen of niet, (wie weet is het al gearriveerd, wie weet nog niet 😉 ). Doe gerust nog een raad poging, je kan er een beschreven kaartje van mij mee winnen! De andere twee enveloppen zijn gegaan via de kerstronde en met een swap. Ik heb weer met veel plezier wat leuke accessoires bij elkaar geshopt en natuurlijk kan een lekkere winterthee niet ontbreken. Uiteindelijk zijn hier een paar dagen lang hele vrolijke stapels post de deur uit gegaan. Ik hoop dat iedereen alles ontvangen heeft en het een feestje vond om open te maken!

Kerstdrukte in de webwinkel
Waar Laura urenlang bezig is geweest met kaartjes schrijven, versieren en posten zijn wij bezig geweest om de door jullie bestelde kaartjes hopelijk op tijd af te kunnen leveren.
Ik geniet er wel van hoor! De gezelligheid tijdens het pakken, de kerstliedjes die we met z’n allen luidkeels meezingen.. Héérlijk! Wij komen extra snel in de kerststemming zo. Maar ondanks de ‘let it snow, let it snow, let it snow’ wil er geen sneeuw komen, helaas!
Eerlijk gezegd heb ik dit jaar zelf maar drie kaartjes echt gepost. Naar collega Laura, die samen met mij deze blog en social media bijhoudt, naar de beurscollega Laura, die ik nu best wel mis nu we geen beurzen hebben, en naar Veera Aro. Zij ontving van ons een kerstkaartje van haar eigen illustraties.

De decembermaand is anders in ieder opzicht. De bestellingen bevatten over het algemeen héél veel kerstkaartjes, dus bepaalde bakken staan standaard op de inpaktafel omdat we daar vrijwel iedere bestelling kaartjes uit moeten pakken.
We pakken de bestellingen natuurlijk altijd leuk in, maar in deze december maand is het echt even schakelen. Want het sinterklaas thema moet op een bepaald moment overgaan in het kerst thema, en dat is best wel even wennen als je de rest van het jaar een ‘hele jaar door’ inpakthema hebt.
Maar we hopen dat jullie er van genoten hebben! Want zeg nou zelf, dit zou je zo onder je boom willen hebben liggen, toch?

Maar deze maand zorgt ook voor stress. Er is véél meer vertraging, we krijgen vaker verzoeken om te achterhalen waar een bestelling blijft en er raken meer bestellingen kwijt dan normaal het geval is.
PostNL heeft er dit jaar meer een puinhoop van gemaakt dan de afgelopen zeven jaar dat deze webwinkel online is. Helaas zal PostNL voor pakketpost volgend jaar december een extra ‘feestdagen’toeslag invoeren. Bizar eigenlijk. De service wordt slechter en de consument moet er meer voor betalen.

Kerstliedjes in de zomer
Ik ben zelf wel opgelucht als de decembermaand aanbreekt. Want de voorbereidingen beginnen in de zomer al, als de kerstcollecties bekend worden gemaakt.
Urenlang de nieuwste kerstdesigns bekijken, en bij elk kaartje krijg je een bepaald kerstliedje in je hoofd die je weer een paar dagen loopt te neuriën. Waarbij iedereen raar opkijkt omdat je zo vroeg in de kerststemming zit. Echt waar, ik kreeg er ook dit jaar weer opmerkingen over haha!

Dan komen de collecties online en dan niet eens alle collecties, want zoals gewoonlijk koop ik weer veel te veel in. Met te veel nieuws maken we niemand blij, dus die collecties blijven gewoon liggen tot volgend jaar. Wat is het dan weer spannend als ze online komen. Wanneer zullen de typische kerstbestellingen dit jaar beginnen? Hoe druk zal het worden? Hebben we veel te veel? Of te weinig? Kunnen we het nog aanvullen, of wordt het dan mosterd na de maaltijd? En welk kaartje is het populairst? Dit jaar was dit kaartje één van de populairste:

Maar ieder jaar komt alles weer op z’n pootjes terecht, vliegen de bestellingen ons om de oren en komt het ineens abrupt tot stilstand.

Mijn moeder appt as we speak de laatste kerstboodschappen door en om mij heen worden de laatste bestellingen gepakt. Wauw, nog maar twee dagen, dan is het kerst!

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe! Tot snel!

Liefs van Hilda en Laura

Share: