Schrijvend de lente in!

Wat leuk dat jullie de blog weer lezen! Het duurde even i.v.m. een medische ingreep van mij, jullie geduld wordt hopelijk beloond met deze frisse, nieuwe blog 😉 Want gelukkig gaat de post gewoon door en is er weer allerlei leuks te doen en te zien. De winter is ervandoor en we rollen door naar de lente. Ook al zitten velen van ons thuis of rond het huis, liefde voor papier zal blijven bestaan! Nu juist de tijd om heerlijk aan het schrijven te gaan. Op naar een heerlijke schrijf lente!

Nog even de winter afronden
Omdat deze blog op zich heeft laten wachten missen jullie van ons nog een deel winter. Ik heb ondanks alles wel meegedaan met een winterronde op de Facebookgroep postcrossing Holland. In de vorige blog ‘het is winter’ konden jullie al zien hoe ik de webshop van Happy-Postcrossing al leeg geshopt had aan winterkaartjes 😉 maar hier laat ik ook nog even de ontvangen kaarten zien. Er zat weer heel veel leuks tussen, ik heb genoten, bedankt allemaal!

winter

YES het is lente!
De eerste lammetjes zijn weer geboren, de knoppen komen aan de bomen en de voorjaarsbloemen bloeien rijkelijk. YES het is lente! Zijn er meer mensen die zoveel houden van dit seizoen als ik?! Sneeuw vind ik leuk, kerst vind ik ontzettend gezellig, maar de warmte en mooiheid van de lente spreekt mij het meeste aan. Ik zit graag in die eerste lente zonnestralen en geniet van al dat moois wat begint te bloeien. Helaas ben ik even drukbezet en kan ik niet meedoen aan een lentekaarten ronde. Doen jullie hier wel aan mee dit jaar? Qua kaarten heb ik hieronder een selectie gemaakt van wat ik in huis heb en mij écht aan de lente laat denken. De koeien die de wei in gaan, lekker in de tuin vertoeven, aardbeitjes eten, appels plukken en als kind in de bomen klimmen, vogeltjes, tuinieren, heerlijkheid! Als ik één kaart hiervan als ultieme lentekaart zou kiezen ga ik toch voor de aardbeitjes eten in de tuin van Belle and Boo. Dit doet mij denken aan de lente dagen bij mijn opa en oma op het land, dat waren fijne tijden! Wat is jouw ultieme lente kaart en je gevoel hierbij?

Lente
Lente
kinderen

Schrijven aan eenzame personen of jarige kinderen
Mijn agenda staat momenteel vol met diverse kinderen die ik een kaartje ga sturen. Dit zijn vooral kinderen uit bepaalde Facebook groepen die ik heb leren kennen, of niet ken maar waarvan ik een oproep via de ouders gekregen heb. Daarnaast maak ik samen met mijn dochter tekeningen en beschreven kaartjes voor mijn eigen opa en oma, en haar opa’s en oma’s. Ik wil dit, als ik de tijd ervoor vind, uitbreiden met eenzame ouderen buiten mijn familie. Doen jullie hier ook aan mee? Er zijn diverse plekken waar je als eenzame oudere/jongere kunt aanmelden: bijvoorbeeld bij project postmaatje. Er zijn ook andere manieren om te helpen, als je misschien geen kaarten/postzegels op voorraad hebt of liever geen risico loopt als je denkt besmet te zijn. Door bijvoorbeeld via No Facebook een gratis kaartje te sturen, (je kunt ook doneren!). Deze kaartjes kies en maak je dan wel online en dus niet zelf. Via omapost kun je zelf een foto maken voor op een kaart die je online ontwerpt en die dan laten bezorgen. Dit kost wel €2,50 per kaartje, en hoe meer kaarten tegelijk hoe voordeliger het wordt.

Er zijn ongetwijfeld nog veel meer initiatieven, laat ze ons graag weten in de Facebookpost van deze blog! Zo helpen we elkaar aan een lichtpuntje op de dag!

Tot snel weer!
Ik ben benieuwd naar al jullie activiteiten en hoe jullie nu momenteel bezig zijn met post. Let me know!

Blijf gezond en hopelijk tot snel weer hier!

Liefs van Laura

Share: