Sinterklaas is jarig!

Pepernoten

Hiep hiep hoera voor Sinterklaas,
het is de verjaardag van deze lieve baas.

Bij vele huizen is het is het pakjesavond vandaag,
en hopen kinderen op iets wat ze gevraagd hebben heel graag.

Anderen wachten tot de Sint weer weg is,
en vieren met elkaar liever kerstmis.

Sorry kerstliefhebbers, in deze blog komt de Sint nog eenmaal voorbij,
Hierna komt de kerst er pas bij en mag de Sint opzij.

Geniet van deze avond en van deze blog,
het is tenslotte maar één keer per jaar toch!

Het rijmen opzij
Om weer op gewone voet door te gaan 😉 voor vele kinderen was het de afgelopen tijd een spannende periode met de Sint! Niet alleen voor kinderen is dit een leuke tijd, ook wij volwassenen doen er vaak gezellig aan mee. Ik kan niet ontkennen dat ik deze periode heerlijk vind en zet daarom ook gezellig mijn eigen schoen. Echter ook met kaartjes kun je veel Sint plezier hebben! Van schoen zetten tot sint pakketjes per post sturen, dit komt allemaal aan bod in deze blog, veel plezier!

De schoen zetten
Zet jouw kind de schoen? Zet jij hem voor jezelf? Vul jij de schoenen stiekem van jezelf en/of je partner, familie of vrienden? Ik geef je groot gelijk! Tegenwoordig kun je voor kinderen op steeds meer plekken je schoen zetten, hier maakt mijn dochter dan ook gretig gebruik van. Voor de ouders is het wortels, appels en sla versnipperen en knoeien op de grond, herkenbaar?! 🙂

Sint post
Nu weer even terug naar de kern van onze blog: post! Sint post wel te verstaan. Ik heb dit jaar niet actief meegedaan in een round robin, maar ik heb wel met twee mensen een Sinterklaas swap gedaan, (lees hier om te zien wat een swap is). Ik heb weer wat winkels afgestruind voor brievenbus producten en versiersels en met wat dichten en rijmen er weer iets feestelijks van gemaakt. De ontvangen enveloppen waren ook met gedichten op de kaarten, lekkere thee en zelfs een pepernoten recept. Het was weer een plezier om open te maken, maar ook om te versturen. Op de meeste Facebook postcrossing groepen kun je wel iemand vinden die een dergelijke swap met je wil doen. Volgend jaar gezellig meedoen dus!

Groetjes van de Laura – Sint!

Share: